bg  Български |  bg  English |  ru  Русский

КИРОВЕЦ К-5

Технически данни

Двигател - призводство на Ярославски Тракторен Завод, Русия под лиценз на FPT. Той е един от двата възли в трактора КИРОВЕЦ, модел К-5 компютърно управляван. С работен обем от 6,65 литра, 6 цилиндъра разположени редово,  принудително (турбо) пълнене с междинен охладител (интеркулер) той генерира 250 к.с.(184кВт) и 1100Нм в диапазона от 1300 до 1600 об/мин. Горивната система е Common-Rail проиводство на Bosch, Германия и отговаря на екологичните норми Stage IIIa. БЕЗ ADBLUE, БЕЗ DPF филтър!!! Радиатори със свалящи се секции за лесно и бързо почистване. За  стабилен температурен режим на работа независимо от условията. 

Трансмисията на трактора КИРОВЕЦ, модел К-5 е механична с правозъби зъбчатки гарант за висок ресурс, надеждност, разбираем принцип на работа, ремонтопригодност, без компютърно управление, отделна от хидравликата смазваща система! Превключването на скоростите е без лостове, а с помощта на джойстик и бутони чрез система «КОМАНДПОСТ 2», която управлява електронни пневмо-превключватели осъществяващи работата със скоростната кутия, функциониращи на принципа включено или изключено. В сравнение с ръчното превключване «КОМАНДПОСТ 2» осигурява бърза реакция, гарантира правилната екплоатация и елиминира възможността от грешки на оператора. Предавките са 16 предни и 8 задни, като 8 са работни и 8 транспортни разделени в 2 диапазона с 4 скорости, които се превключват под товар. Произведена в Петербургски Тракторен Завод, Санкт-Петербург.
Надеждна трансмисия с превключване на скоростите без загуба на мощност.

Мостове - изцяло механични с диференциал с ограничено приплъзване, окачване на предния мост и дискови спирачки.

Самоблокиращ се диференциал - приплъзването на някое от колелата блокира диференциала механично, който започва да движи двете колела до момента на тяхното синхронизиране, при което ги освобождава. Произведени в Петербургски Тракторен Завод, Санкт-Петербург.
Нова кабина с европейско ниво на комфорт и изобилие от свободно пространство. Кабината разполага със съвременна шумо, виброизолация,  пасивно окачване, овално челно стъкло и странични отваряеми прозорци, уникални за съвременен трактор. Климатикът и допълнителеният отоплител, аудиосистемата, регулируемата кормилна колонка с многофункционален цветен дисплей са стандартни за модела. Кабината е снабдена с предпазна конструкция при преобръщане /ROPS/ и за защита от падащи предмети /FOPS/.

Седалка със широк диапазон на регулиране - по височина, по надлъжна позиция, по теглото на оператора.

Всички трактори имат подготовка за поставяне на GPS оборудване.

Панорамните стъкла с увеличена площ и скосеният преден капак значително повишават видимостта от мястото на водача. Четирите основни и осемте работни фара на Кировец великолепно осветяват работната зона в периметъра на трактора.

Пасиво окачване на кабината.

Мощна хидропомпа с производителност 210 л/мин. и съвременен хидроразпределител с 5 регулируеми секции и свободен слив гарантират агрегатиране с всички видове съвременен прикачен инвентар.

По-малък брой детайли в хидравличната система, по-малко хидравлични съединения, ново всесезонно масло - по-висока надеждност и безотказна работа при всякакви температурни режими.

Резервоар за гориво с 500-литров обем, който позволява да се работи в кампаниите без загуба на време за зареждане.

Универсална задна 3-точкова навесна система отговаряща на всички стандарти и изисквания за работа с агрегати категория 3 и 4. Максимална товароносимост от 6100 кг. Стандартно оборудван с електрохидравлична система за силово позициониране на оборудването (
EHR) производство на BOSCH-Rexroth Германия, обезпечава работата с обръщателни плугове и други полу-навесни и навесни агрегати без опорни колела.Система на сдвояване на колелата, създаваща ниско налягане на почвата и обезпечаваща увеличена тяга в полето.

Като опционално оборудване на тракторите може да бъде поставен теглич (МПУ) и силоотводен вал (МОМ) с честота на въртене  1000 об/мин.


Висока производителност

Ниска стойност на консумативите по време на експлоатация

Ремонтопригодност

Навесна система с автоматично заключване  Walterscheid


ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ 
 
  К-525
Мощност номинална к.с./квт/ 250 /184/
Модел на двигателя ЯМЗ-53645
Тип на двигателя редови, шестцилиндров
Работен обем,л 6,65
Номинална честота на въртене на коляновия вал об/мин 2300
Максимален въртящ момент, нМ 1100
Честота на въртене при максимален въртящ момент об/мин                                1300-1600
Разход на гориво г/к.с./час/г/квт/час 168 /229/
Маса експлоатационна със стандартни гуми,кг 11 200
Разстояние м/у осите,мм 3200
Дължина/с вдигната навесна система/,мм 7100
Ширина,мм 2540
Колея,мм 1930
Височина,мм 3700
Пътен просвет,мм 450
Минимален радиус на завой/по външното колело/,м 6,5
Размер на гумите 620/75R26